GIRLY HIP HOP :

Girly Hiphop is een dansles met een vrouwelijke toets. Girly is, zoals het woord zelf aangeeft, een heel vrouwelijke stijl (maar daarom zeker niet alleen voor vrouwen!).
Door oefeningen, choreo’s, freestyle leer je je lichaam kennen en gebruik je het op een vrouwelijke en/of sexy manier.
Denk hier vooral aan de heupen en een vrouwelijke houding/ attitude. Maar dit kan ook subtiel aanwezig zijn, het is dus niet per se over the top sexy.
Binnen de stijl Girly kunnen er verschillende dansstijlen aan bod komen. Zo zal er dus af en toe zeker een toets van dancehall, vogue, wacking, hiphop, enzovoort inzitten. Ook zullen er verschillende manieren gebruikt worden om girly te dansen. De ene week zal het een heel commerciële choreo zijn en heb je het gevoel dat je achter Beyoncé aan het dansen bent, de andere week kan er dan een heel zachte choreo gegeven worden met subtiele sensuele elementen of eens een heel explosieve choreo met veel grondwerk.
Zo zie je maar, girly kan je op veel manieren dansen en wordt zo zeker niet eentonig! En vergeet zeker de leuke, vrouwelijke muziek niet!

Beginners niveau: minder ingewikkelde choreo’s, trager tempo, veel herhaling.

Gevorderd niveau: ingewikkeldere choreo’s, snel aanleren, er wordt verwacht dat je kent wat er is gezien, juiste werkhouding.

Kleding :
baskets (eigen keuze maar wel proper)  –  legging  met top/T-shirt of jogging met top/T-shirt

lange haren bijeen in een staart